15/4/2024

Op Weg naar een Duurzamere Toekomst: inepro B.V. Stelt Doelstelling om CO2-Neutraal te Zijn tegen 2035

Bij inepro B.V. geloven we in het belang van verantwoordelijkheid nemen voor onze impact op het milieu. Als bedrijf dat zich toelegt op innovatie en vooruitgang, erkennen we de dringende noodzaak om duurzame praktijken te omarmen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom zijn we verheugd om vandaag onze toewijding aan te kondigen om CO2-neutraal te worden binnen onze operationele activiteiten tegen het jaar 2035.

Het verminderen van onze CO2-uitstoot is een cruciale stap in de richting van een duurzamere toekomst. Daarom hebben we ons ten doel gesteld om zowel onze Scope 1, 2 als onze Scope 3-BKG-emissies tegen 2035 tot nul te reduceren. Dit betekent dat we ons zullen richten op het verminderen van directe emissies uit bronnen zoals brandstofverbranding en het minimaliseren van emissies die verband houden met elektriciteitsverbruik en andere geïmporteerde energie.

Maar onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan alleen het verminderen van onze eigen uitstoot. We zijn vastbesloten om onze hele toeleveringsketen te evalueren en samen te werken met onze partners en leveranciers om ook hun milieu-impact te verminderen. Door samen te werken kunnen we een grotere positieve verandering teweegbrengen en een duurzamere wereld creëren voor toekomstige generaties.

Om ons doel te bereiken, zullen we verschillende strategieën implementeren, waaronder investeringen in energie-efficiëntie, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van afval en het promoten van duurzame mobiliteitsopties voor onze medewerkers. We zullen ook blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om innovatieve oplossingen te vinden die ons helpen onze milieudoelstellingen te bereiken zonder in te leveren op kwaliteit of efficiëntie.

We begrijpen dat het bereiken van CO2-neutraliteit een uitdagend traject is, maar we zijn vastbesloten om deze uitdaging aan te gaan. Door onze krachten te bundelen en vastberadenheid te tonen, geloven we dat we een positieve impact kunnen hebben en een leidende rol kunnen spelen in de transitie naar een koolstofarme economie.

We willen onze klanten, partners en belanghebbenden bedanken voor hun voortdurende steun en samenwerking terwijl we onze reis naar een duurzamere toekomst voortzetten. Samen kunnen we echt het verschil maken.

BKG-Emissie

In het basisjaar 2019 stootte inepro B.V. 188,89 ton CO2 uit over de scopen 1 & 2. In 2022 was dat 131,77 ton en in 2023 ging dat om 131,82 ton. Wanneer de omzet meegenomen wordt in de reductieberekening, bespaarde inepro 50% BKG-emissie in 5 jaar tijd.

Spreek een expert

Contactformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Verder lezen