5/8/2022

Haal jij alles uit jouw Nayax betaalsysteem?

Gefeliciteerd! Je hebt onlangs een Nayax betaalsysteem aangeschaft omdat je contactloos betalen aan wilt bieden aan klanten, die gebruik maken van jouw vending machines, snack-, snoep-, warme- of koude dranken automaten. Het plug & play Nayax betaalsysteem is binnen een paar minuten geïnstalleerd en vanaf nu betalen jouw klanten heel eenvoudig met een (betaal)kaart of mobiele app. Niet meer naar omkijken? Dat kan, want zo simpel maakt Nayax het voor jou. Maar wist je dat je met de Nayax telemetrie-oplossing, inbegrepen in jouw abonnement, veel meer uit jouw Onyx of VPOS Touch betaalterminal kunt halen?

Wat is telemetrie?

Het woord telemetrie is afgeleid van het Griekse ‘roots tele’ (=remote/afgelegen) en ‘metron’ (= meten). Het omschrijft het op een (afgelegen) locatie verzamelen van metingen of andere gegevens, die vervolgens doorgegeven worden aan ontvangende apparatuur. Telemetrie is dus het op afstand meten van bepaalde parameters (bijvoorbeeld temperatuur) om die vervolgens via draadloze telecommunicatie te versturen naar een andere locatie. Door de lage kosten en de ruime beschikbaarheid van GSM-netwerken wordt hier vaak SMS voor gebruikt. De telemetrie-oplossing van Nayax doet precies dit, namelijk het verzamelen van voor jou relevante data, zodat jij jouw Nayax betaalsysteem, machines en voorraad eenvoudig op afstand kunt beheren.

Automatische waarschuwingen

Ook voor operators van slechts enkele machines is het alert systeem van Nayax ontzettend handig. Als je deze mogelijkheid inregelt, krijg je automatisch een waarschuwing na gebeurtenissen die direct aandacht behoeven. Denk bijvoorbeeld aan het (ongeoorloofd) loskoppelen van jouw vending machine, een deur die geforceerd wordt, storingen in het apparaat of een product dat op is. Door het real-time waarschuwingssysteem kun je snel en adequaat reageren op gebeurtenissen en voorkom je verlies van producten en/of inkomsten. Je kunt zelf instellen waarvoor je alerts wilt ontvangen en wanneer.

Optimalisatie door analyses en rapporten

Hoe klein jouw bedrijf ook is, het is altijd goed om te weten waar jouw groeimogelijkheden liggen. Met behulp van de verzamelde data kun je diepgaande bedrijfsanalyses uitvoeren en voorspellingen, trends en verkooprapporten ontvangen. Je krijgt inzicht in het gedrag van jouw klanten en kunt signaleren welke gebieden aandacht behoeven. Denk bijvoorbeeld aan jouw productassortiment, middels rapportages kun jij precies zien welke producten het goed doen en waar minder vraag naar is.

Vending machine- en apparaat beheer

De telemetrie-oplossing van Nayax maakt het mogelijk om op een afstand de prestaties van jouw machines en producten gedetailleerd te analyseren. Je kunt dus overal ter wereld via een PC, tablet of smartphone real-time zien wat er met jouw machine gebeurt. Dankzij het slimme intuïtieve Nayax dashboard kun je deze informatie heel eenvoudig bekijken, beheren en inzetten om bijvoorbeeld op basis van de vraag efficiënte bevoorradings- of onderhoudsroutes in te plannen. Daarnaast kun je via de telemetrie-oplossing jouw kaartlezers beheren, productkaarten wijzigen en nog veel meer.

Marketing & loyalty programma’s via het Nayax betaalsysteem

Met de Nayax telemetrie-oplossing kun je ook loyaliteitsprogramma's en kortingen introduceren om meer (terugkerende) klanten te trekken. Diverse ingebouwde marketingtools maken het mogelijk om directer met jouw klanten te communiceren. Zo kun je via het kleurenscherm van het Nayax betaalsysteem of middels stem interactie reclame maken voor jouw merk, campagnes en promoties. De mogelijkheden zijn enorm zoals het creëren van klantenkaarten, happy hours en gerichte promoties.

Betalen met prepaidkaarten

In veel organisaties hebben medewerkers een bedrijfspas met een prepaid tegoed waarmee zij gebruik kunnen maken van verschillende diensten zoals vending- en drankautomaten. Nayax heeft een oplossing voor organisaties met zo'n gesloten betaalsysteem, zoals kantoren, ziekenhuizen en universiteiten, die prepaid oplossingen accepteren maar ook open betaalmethoden voor bezoekers beschikbaar willen stellen. Via het telemetrie-systeem van Nayax manage jij heel eenvoudig prepaid kaarten, kortingen, het online opwaarderen en gebruik.

Het succes van jouw vending machine is afhankelijk van verschillende factoren. De machine dient altijd operationeel te zijn, de producten en/of dranken moeten altijd beschikbaar zijn, het assortiment in de machine hoort perfect aan te sluiten op de wensen van de gebruikers en de levering van de producten moet zo optimaal mogelijk zijn. Met de telemetrie-oplossing van jouw Nayax betaalsysteem kun je ervoor zorgen dat jij altijd het beste uit jouw automaat haalt!

Meer informatie? Neem dan contact met Onur op via onderstaand contactformulier of ga naar: https://www.inepro.nl/markten/vending

Spreek een expert

Contactformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Verder lezen