Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Educatie

Spider RFID-lezer perfecte match voor Ricoh’s print management software RUG

Ricoh Nederland heeft bij de Rijksuniversiteit Groningen honderden Multi Functionele Printers (MFP’s) voorzien van een inepro RFID-lezer.
inepro Spider RFID-lezers bij Rijksuniversiteit Groningen

Als onderdeel van een grootschalig project bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft Ricoh Nederland onlangs honderden Multi Functionele Printers (MFP’s) voorzien van een inepro RFID-lezer. De compatibiliteit met de Streamline NX print managementoplossing van Ricoh was één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de Spider RFID lezer. Door de combinatie van Ricoh’s Streamline NX en de lezer kunnen studenten en medewerkers nu nog sneller en eenvoudiger met hun RUG-pas printen, kopiëren en scannen en voldoen de MFP’s bovendien aan alle gebruikers- en veiligheidseisen gesteld door de universiteit.

‘Beter’ printen

Na in 2015 opnieuw de Europese aanbesteding te hebben gewonnen, heeft Ricoh samen met de RUG een verandertraject in gang gezet met als doel aanzienlijk te besparen op CO2 uitstoot, energie- en papierverbruik en kosten. Ook beheert Ricoh via een onsite dienst het complete printerpark en faciliteert het verschillende repro’s op de universiteit. “Een belangrijk onderdeel van het gehele proces was een update van het print managementsysteem van de Ricoh MFP’s, die in de verschillende universiteitsgebouwen in het centrum en op de campus te vinden zijn. Hier zijn wij onlangs mee gestart.”, geeft Ronald Jansen, Senior Account Manager bij Ricoh Nederland, aan.

Grootschalige migratie naar Streamline NX en vervanging kaartlezers

“Begin dit jaar hebben wij de migratie naar onze management print oplossing Streamline NX ingezet. Een grootschalig project, omdat er ongeveer 500 MFP’s op de verschillende locaties van de RUG operationeel zijn. Het gaat dan niet alleen om het implementeren van de Streamline NX print managementsoftware op de machines maar ook het vervangen van uitgefaseerde apparaten en het overzetten van het gebruikerstegoed van meer dan 30.000 studenten en 6.000 medewerkers. Daarnaast dienden de kaartlezers, die de beveiligde toegang tot de printer met de RUG-pas mogelijk maken, te worden vervangen. De oude waren namelijk niet compatible met het nieuwe print managementsysteem”, aldus Ronald Jansen.

Keuze voor de Spider RFID lezer van inepro

“Via Ricoh Europa werd de inepro lezer aanbevolen, vanwege de kenmerkende functionaliteiten zoals de hoge uitleessnelheid, korte leesafstand en hoge security standaard, en hebben we voor de RUG 372 Spider RFID lezers ingebouwd. Naast de compatibiliteit met onze Streamline NX suite is een ander voordeel van de Spider dat deze eenvoudig ingebouwd kan worden in de Ricoh MFP’s. Er is dus geen sprake van losse elementen buiten de machine”, zegt Ronald Jansen.

De migratie van Streamline NX is inmiddels afgerond. “We hebben de afgelopen maanden uitvoerig getest en de eerste reacties zijn erg positief. Studenten en medewerkers geven aan dat het totale gebruiksgemak van onze printservices enorm is toegenomen.”

Een ander succesverhaal:

Algemeen

Ricoh werkt samen met inepro aan de toekomst van Smart Lockers

Betreed een wereld van innovatie nu inepro en Ricoh Europe hun krachten bundelen om traditionele kluisjes te transformeren naar Smart Lockers.

Klantcase lezen
Spreek een expert

Edwin Kooijman