Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Educatie

Studenten van Shenzhou Open University printen met KUARIO

Dat je niet altijd een hele grote universiteit hoeft te zijn om KUARIO te gebruiken, dat bewijst deze klant, Shenzhou Open University.

Dat je niet altijd een hele grote universiteit hoeft te zijn om KUARIO te gebruiken, dat bewijst deze klant, Shenzhou Open University.

Al zo’n 30 jaar bestaat deze school op de Geldersekade in Amsterdam in het hartje van de Chinese buurt. En dat is eigenlijk niet zo gek, want deze Hogeschool is gespecialiseerd in studies in traditionele Chinese Geneeskunde. Welke weer onderverdeeld kunnen worden in 3 richtingen: Acupunctuur, Chinese Kruidengeneeskunde en Tuina. Bij Tuina leer je de massagetechniek gebaseerd op de Chinese leer.

Anders dan bij andere instituten is het hier vooral in het weekend druk met studenten. Doordeweeks is de school dicht, maar in het weekend komen er studenten vanuit heel Europa 1x per maand overgevlogen om de studie te volgen. Shenzhou Open University is de enige school in Nederland die de opleiding in het Engels geeft, maar ook één van de weinige scholen in Europa. Zelfs de docenten worden ingevlogen vanuit Engeland om les te geven. Dit zijn over het algemeen Chinezen die geboren en getogen zijn in China en daar de opleidingen hebben gevolgd.

KUARIO binnen Shenzhou

Shenzhou Open University heeft 5 klaslokalen. Centraal is er een koffieruimte/kantine waar studenten bij elkaar kunnen komen. Daar staat ook een Multi Functionele Printer (MFP). Deze MFP heeft de KUARIO MFP Kiosk applicatie. Studenten kunnen hier betalen voor het printen middels de mobiele KUARIO app vanaf 5 cent.

Reden voor ons om een aantal vragen te stellen aan Rob van Hees, studiecoördinator bij Shenzhou Open University.

Waarom hebben jullie gekozen voor KUARIO?

Voorheen konden de studenten zonder inloggen printen. Wel hing er dan een geldbakje waar de studenten naar gebruik zelf geld in konden doen. Echter, er werd steeds meer geprint terwijl het bakje steeds leger werd. “Wij vermoeden dat mensen wel de juiste intenties hebben om te betalen, maar ze gewoon steeds minder contant geld bij zich hebben. Terwijl de print- en kopieerbehoefte wel blijft bestaan.

Gezien wij ook geen toezicht hadden wie wel/niet betaalden was het te makkelijk voor de studenten om niet te betalen. En als de ene student dan niet betaalt, denkt de ander wellicht: “dan betaal ik ook niet”. Zo’n geldbakje aan de muur om te printen werkte gewoonweg niet meer.

En toen kwam er een mailtje vanuit inepro met de mogelijkheden van KUARIO. Na contact te hebben gehad, zag ik de video van een solarium en toen was ik helemaal om. Eigenlijk ook een logische stap voor ons. Het is iets van tegenwoordig zo’n mobiele app en de studenten voelen zich er comfortabel bij,” aldus Rob van Hees.

Hoe bevalt KUARIO en waren er uitdagingen?

“Inmiddels hebben we KUARIO al een tijdje geïnstalleerd. We hebben de studenten voorafgaand aan de implementatie een mail gestuurd met gebruiksaanwijzing en de handleiding naast de printer geplakt. Ik had verwacht dat er in het begin veel vragen van studenten zouden komen over hoe de app te gebruiken, maar dat viel erg mee. De app is blijkbaar zo gebruiksvriendelijk en iedereen is inmiddels zo digitaal vaardig, dat dat geen enkel probleem oplevert. Het enige wat soms nog kan tegenwerken, is wanneer de student zijn telefoon niet ingesteld heeft op het scannen van QR codes.”

We hebben KUARIO ook gekozen voor de toekomst. We zijn namelijk van 2 naar 5 klaslokalen gegaan en we willen de school ook doordeweeks aan andere instanties verhuren. Dan is het natuurlijk ook super als zij KUARIO kunnen gebruiken,” zegt Rob van Hees.

inepro is officieel distributeur van het KUARIO management- en betaalplatform.

Een ander succesverhaal:

Educatie

Spider RFID-lezer perfecte match voor Ricoh’s print management software RUG

Ricoh Nederland heeft bij de Rijksuniversiteit Groningen honderden Multi Functionele Printers (MFP’s) voorzien van een inepro RFID-lezer.

Klantcase lezen
inepro Spider RFID-lezers bij Rijksuniversiteit Groningen
Spreek een expert

Annemiek Apeldoorn