Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Kantoren

Door authenticatie via de SCR708 kunnen we de CORA op elke locatie inzetten

PIDAS is een onafhankelijk, internationaal opererend service bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, implementeren en exploiteren van serviceorganisaties in de zakelijke en IT-omgeving.

PIDAS is een onafhankelijk, internationaal opererend service bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, implementeren en exploiteren van serviceorganisaties in de zakelijke en IT-omgeving. Hun expertise ligt op het gebied van customer service, customer experience en automatiseringstechnologie.

In tegenstelling tot andere organisaties, die hun diensten en producten ontwikkelen op basis van de vraag uit de markt, ontstond bij PIDAS zelf de wens om een tool te ontwikkelen die de eigen field support sterk zou optimaliseren. Zo werd het idee voor CORA geboren. Om een veilige toegang bij de selfservice IT-machine mogelijk te maken, was PIDAS op zoek naar een RFID-lezer van hoge kwaliteit die aan al hun wensen en eisen voldeed.

"Onze kosten voor field support waren enorm. Daarom voelden wij de noodzaak om processen efficiënter te maken, niet alleen voor de klant maar ook voor onszelf. Bovendien wilden wij onze ondersteuning 24 uur per dag beschikbaar maken en onze diensten via touchpoints innoveren. Van hieruit zijn we begonnen met de ontwikkeling van het prototype van een intelligente selfservice IT-automaat die elke IT-organisatie ontzorgt," zegt Marcel Leonhard, Technical Product Manager bij PIDAS.

"Onze kosten voor field support waren enorm."

IT-automaat CORA is een intelligent hardware systeem. Geen lange wacht-/uitgiftetijden voor notebooks, desktops en allerhande accessoires: CORA stelt deze snel en eenvoudig beschikbaar aan de gebruiker via een badge, PIN of Barcode. Door Wake-On-LAN en koppeling met softwaredistributie (bijv. SCCM) kunnen apparaten in de CORA continu worden geactualiseerd en in geval van ondersteuning (softwarepakketten, profielen en instellingen) worden gepersonaliseerd. CORA onderscheidt zich van soortgelijke producten door zijn hoge kwaliteit, innovatieve design en eenvoudige functionaliteit. Met de CORA is technologische efficiëntie te allen tijde verzekerd en is een positieve gebruikerservaring gegarandeerd.

"Tijdens het ontwikkelingsproces van de CORA hebben wij gezocht naar de beste onderdelen voor de machine. Het zelfstandig kunnen openen van een specifieke locker was een groot onderdeel van de oplossing. Door middel van een pincode kan de IT-helpdesk een specifiek apparaat in een locker toewijzen aan een gebruiker en door het scannen van een medewerkersbadge kan de gebruiker ook daadwerkelijk geïdentificeerd worden. Voor dit doel waren we op zoek naar een RFID-lezer met hoge beveiliging. We hebben 4 merken getest met verschillende open technologieën. Het werd ons snel duidelijk dat alleen de SCR708 van inepro echt tegen deze taak opgewassen was", zegt Marcel Leonhard.

"Het werd ons snel duidelijk dat alleen de SCR708 van inepro echt tegen deze taak opgewassen was."

"Wij werken in zeer complexe klantomgevingen over de hele wereld waar verschillende RFID-technologieën worden gebruikt, van Legic Prime en Advant tot Mifare Classic en DESfire tot Hitag en SLE66. Dankzij de SCR708 kunnen wij over één hardware apparaat beschikken dat al deze verschillende technologieën kan lezen en verwerken en afhankelijk van het gebruik zelfs meerdere tegelijk. Dit vereenvoudigt en verbetert onze supply chain, de assemblage van onze machine en ook het onderhoud en de kennis die nodig zijn om onze klanten te blijven ondersteunen. Wij kunnen kosten en tijd besparen door slechts één universeel apparaat te gebruiken dat "alles kan", terwijl wij de gebruikerservaring voor onze klanten verbeteren en het hele beoordelings- en configuratieproces van het badge-authenticatieproces versnellen", aldus Marcel Leonhard.

"De manier waarop we de lezer nu toepassen is echt plug and play. We hebben onze eigen bevestigingsbeugel ontwikkeld en de lezer wordt achter gehard glas gemonteerd. Mocht de lezer onverhoopt kapot gaan, dan is het voor iedereen heel eenvoudig om de RFID-lezer te vervangen. Het is gewoon een kwestie van een kabel inpluggen. Als er nieuwe updates of configuraties zijn, kunnen we die op afstand uitvoeren, zodat we geen mensen naar al die locaties hoeven te sturen. Dit toont nogmaals aan dat de RFID-lezer zeer onderhoudsvriendelijk is", aldus Marcel Leonhard.

Een ander succesverhaal:

Educatie

Spider RFID-lezer perfecte match voor Ricoh’s print management software RUG

Ricoh Nederland heeft bij de Rijksuniversiteit Groningen honderden Multi Functionele Printers (MFP’s) voorzien van een inepro RFID-lezer.

Klantcase lezen
inepro Spider RFID-lezers bij Rijksuniversiteit Groningen
Spreek een expert

Janno Franssen