Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Wasserettes

De was doen met KUARIO in studenten-complex Pré Wonen

In Haarlem is een complex gevestigd, waar 120 studenten wonen. De studentenflat met 112 woonruimtes van 18m2 met eigen keuken, gedeelde douches en toiletten en 8 woonruimtes met eigen keuken, toilet en douche wordt beheerd door woningcorporatie Stichting Pré Wonen.

Pré Wonen wil haar huurders naast fijne woonruimtes ook verschillende faciliteiten aanbieden voor een optimaal woongenot. Onderdeel hiervan is een gezamenlijke ruimte met 2 wasmachines en 2 drogers.

Chipknip niet meer van deze tijd

Huismeester Willem Dekker van Pré Wonen geeft aan dat studenten eerst met een chipknip konden afrekenen voor het wassen en drogen van hun kleding. Deze pas werd in een gleuf in de machine gestoken, maar omdat veel van kunststof was, beschadigden de onderdelen en kaarten snel of ontstonden er storingen in de machines.

De student moest via de huismeester de kaart opwaarderen, een nieuwe chipkaart aanvragen bij schade of storingen melden. Dit was dan altijd wel gebonden aan de werktijden van de huismeester die alleen op werkdagen en tijdens kantooruren aanwezig is. “Dat was onhandig en echt niet meer van deze tijd”, aldus Willem Dekker.

“Drie maanden geleden startten wij met de machines van Electrolux die in de cloud zijn verbonden met het betaalsysteem van KUARIO. De ingebruikname door de studenten is heel soepel verlopen. We hebben een A4-tje met de stappen in de wasruimte opgehangen. Extra communicatie was niet nodig. De studenten hadden meteen door hoe zij met hun mobiele app de machines konden activeren en inmiddels wordt er dagelijks gebruik gemaakt van de gezamenlijke wasruimte.”

Betalen en machines activeren met KUARIO

Per wasbeurt betaalt de student € 2,00 en voor het drogen € 3,00. Met de mobiele app kun je de wasmachine aanzetten door te betalen, nadat je door middel van de draaiknop op de machine het programma hebt geselecteerd. Voordat je kleding kunt drogen, selecteer je met KUARIO eerst de droogtijd, reken je het drogen af waarna de machine wordt geactiveerd.

Vooral het gemak en onderhoudsvriendelijkheid van het nieuwe betaalsysteem is voor ons een enorm voordeel”, aldus Willem Dekker.

inepro is officieel distributeur van het KUARIO management- en betaalplatform.

Een ander succesverhaal:

Educatie

Spider RFID-lezer perfecte match voor Ricoh’s print management software RUG

Ricoh Nederland heeft bij de Rijksuniversiteit Groningen honderden Multi Functionele Printers (MFP’s) voorzien van een inepro RFID-lezer.

Klantcase lezen
inepro Spider RFID-lezers bij Rijksuniversiteit Groningen
Spreek een expert

Arnold Cornelis