14/4/2022

inepro's one stop shop voor betaal- en authenticatieoplossingen nu ook in Noord-Amerika

Achter de schermen zijn we er al een tijdje mee bezig, maar nu is het dan echt zover. inepro krijgt definitief een vestiging in Miami, USA. Deze zal geleid worden door een van onze oudgedienden, Marco Linting, die in de 25 jaar dat hij zich inzet voor inepro alle facetten van het bedrijf heeft gezien en ook onze groei vanaf het begin heeft meegemaakt. De uitbreiding, naast onze bestaande kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, Hong Kong en Latijns Amerika, is wederom een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. We zijn er daarom ook erg trots op dat we met het Miami-kantoor onze betaal- en authenticatieoplossingen kunnen introduceren in Amerika en Canada.

De oceaan over

Ongeveer 6 jaar geleden vertrok Marco Linting naar Miami, in eerste instantie om van daaruit Latijns-Amerika te bedienen. Inmiddels kan inepro rekenen op een geweldig team van 5 collega's, dat dagelijks onze oplossingen vertegenwoordigt in Latijns-Amerika. Twee jaar geleden veranderde daarom de focus van Marco naar de markt in Noord-Amerika. Na uitvoerig onderzoek blijkt ook de USA en Canada enorm veel potentie te hebben.

“Uit ons marktonderzoek, blijkt dat Noord-Amerika veel kansen biedt voor de authenticatie- en betaaloplossingen van inepro. Denk bijvoorbeeld aan de printmarkt waar wij al geruime tijd in opereren. Grote bekende aanbieders van printoplossingen hebben ook vestigingen in Noord-Amerika. Merken die wij in Europa al bedienen. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden in andere markten. Zoals de facility markt, waarin er bijvoorbeeld veel behoefte van ziekenhuizen is naar beveiligde Pc’s. Om toegang te kunnen krijgen tot vertrouwelijke (patiënt)gegevens beveiligen zij hun computers met een RFID-lezer. Toegang tot het apparaat wordt pas verleend nadat een gebruiker zichzelf heeft geauthentiseerd met een pas. Maar denk ook aan de locker- en vendingmarkt, waar ons KUARIO platform een hele mooie passende oplossing voor is”, aldus Marco.

Amerikaans zakendoen

Naast de enorme kansen die het continent biedt, is het volgens Marco ook belangrijk om fysiek aanwezig te zijn in Noord-Amerika. “Wil je hier voet aan de grond krijgen dan zul je echt een lokale vestiging moeten hebben. Noord-Amerikaanse klanten rekenen er namelijk op dat je bereikbaar bent en dus in dezelfde tijdzone zit. Dit geldt natuurlijk ook voor support. Door het hebben van een eigen voorraad, is het mogelijk om snelle levertijden te garanderen en kan er in de eigen valuta worden betaald. Het voldoen aan alle veiligheidsnormen en certificeringen, die binnen het continent gelden, is tevens een hele belangrijke voorwaarde, zegt Marco.

“De eigen webshop die inmiddels online is, vergroot de toegankelijkheid en biedt een hoop gemak”, aldus Marco. “Vooral klanten die kleine bestellingen doen, willen graag een RFID lezer bestellen via een webshop, zodat ze eenvoudig met hun creditcard kunnen afrekenen. Vervolgens wordt het product direct verstuurd. Ook kunnen wij in de toekomst aantrekkelijke kortingsacties aanbieden via ons online verkoopkanaal.”

Dromen en doelen

Marco heeft de afgelopen twee jaar ontzettend veel onderzoek gedaan, contacten gelegd en vooral veel 'gezaaid'. “Ons doel is om over 5 jaar grote naamsbekendheid te hebben en een evenredig aandeel te hebben in onder andere de RFID-markt. Wij bieden een RFID-lezer die past op elk merk en model apparaat zoals printers, vending machines, laadpalen, PC's en kassa's. Daarnaast wordt deze in een Full Pack geleverd, dat wil zeggen een RFID-lezer, een behuizing, een montagebeugel en verschillende soorten kabels. Je bestelt dus 1 doosje met een multi frequency lezer en accessoires en je bent klaar! Dit is echt uniek gebleken”, aldus Marco.

Inmiddels heeft het ‘zaaien’ al diverse successen opgeleverd en zijn de eerste grote orders voor RFID-lezers binnen. “Deze nieuwe orders, vanuit onder andere Canada, bevestigen het vertrouwen dat er is in inepro's producten en bieden een goede basis voor (inmiddels bevestigde) vervolgorders. We zitten dus echt op de juiste plek”, zegt Marco vol trots.

Photo by Brian Lundquist on Unsplash

Spreek een expert

Contactformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Verder lezen