3/5/2021

Douchen op de camping in Corona tijd

3 behoeftes van uw gast en oplossingen voor campingeigenaren

De eerste artikelen over de nieuwste trends op campings voor 2021 zijn begin dit jaar verschenen. Als campingeigenaar is het natuurlijk essentieel om de laatste trends in de gaten te houden en in te spelen op nieuwe behoeften. Een belangrijke steun in de rug; uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu echt hoeveel waarde de recreatiesector echt toevoegt in Corona tijd (1). In deze blog focus ik op één heel belangrijke behoefte, een warme douche is voor elke campinggast natuurlijk een fris begin van de dag of heerlijk ontspannen na een lange wandeling.

1. Camping met privé sanitair

Vorig jaar sloten tijdens de Corona crisis de gemeenschappelijke sanitaire ruimten. Soms mocht één gast wel gebruik maken van deze voorzieningen, maar dan diende deze eerst naar de receptie te gaan voor een sleutel. In het laagseizoen is voor ‘elke keutel de sleutel’ wellicht nog haalbaar, in het hoogseizoen is dit natuurlijk kansloos. Gelukkig waren de gemeenschappelijke ruimten in de zomer weer open. Toch is het niet verrassend dat na een klein online zoekwoordonderzoek rondom de term ‘camping’ blijkt dat de campinggast vooral op zoek is naar een camping met privé sanitair.

Zoekwoorden als ‘camping met privé sanitair’ en ‘camping met eigen sanitair’ mogen natuurlijk niet ontbreken, want hier zoeken vakantiegangers naar. Maar grote kans dat uw camping ongeacht of u wel of niet gevonden wordt via social media of Google Adwords, stampvol zit als uw camping over privé voorzieningen beschikt.

Een laatste opmerking: luxe mag weer. De campinggast is bereid, meer te betalen, wellicht van het geld dat anders besteed zou worden aan een verblijf in een verre bestemming. Maar is deze behoefte aan privé sanitair permanent?

2. Contactloos

Een andere trend die door Corona is ingegeven is contactloos douchen. Ook dit vergt infrastructurele investeringen.

3. Waterbesparing

Een trend die wel meer blijvend is: water besparen. Dit is gunstig voor u als campingeigenaar, maar ook voor de steeds milieubewustere campinggast die meer luxe wil. De tijd dat de luxe campinggast nog gebruik wil maken van douchmuntjes, is definitief voorbij. In een Nederlands artikel van recreatief totaal van november vorig jaar merkte Arjan Hilbers op dat bewustwording over het verbruik het sleutelwoord is. Maar hoe maak je jouw gast bewust van zijn watergebruik? Een simpele oplossing zou een douche coach kunnen zijn bij het welkomstpakketje. Ook de selfservice douche is een goede manier om de campinggast kostenbewust te maken en zelf in de gelegenheid te stellen de kraan tijdig dicht te draaien.

Douche coach

Ben jij die camping die processen wilt updaten?

Neem dan contact op met ons of bezoek: inepro.nl/informatie/kuario-recreatief. Wij geven campings graag een demo om de gemakken van KUARIO te ervaren.

inepro is officieel distributeur van KUARIO. Dit betaal- en managementplatform verbindt machines in de cloud, of het nu gaat om een wasmachine, droger, slagboom, printer, koffiemachine of een verkoopautomaat. Deze apparaten worden vervolgens aangesloten op de betaalmethoden van KUARIO, zodat gebruikers overal gemakkelijk kunnen betalen via één mobiele app, zonder extra werk voor u. Met KUARIO heeft u weer tijd voor andere, echt belangrijke zaken!